Fyret fra Teknik og Miljø i Aarhus – Vi kræver stadig retfærdighed
For en måned siden offentliggjorde Kammeradvokaten en undersøgelse af 21 personalesager i Aarhus Kommune. Rapporten var den foreløbige kulmination på “skandalesagen i Aarhus”, men de undersøgte er langtfra tilfredse
Fire tidligere ansatte i Aarhus Kommune skal have erstatning for uberettiget afskedigelse. Syv tidligere ansatte skal have beklagelser for, at de er blevet krænket. To sager om afskedigelser er forældede, men ville sandsynligvis have udløst udbetaling af erstatninger.
Vi får ret et stykke hen ad vejen. Det viser Kammeradvokatens forskellige konklusioner. Men vi får ikke den retfærdighed, vi er gået efter at få. Brian Sten Larsen
Det er nogle af konklusionerne i den undersøgelse, som var bestilt af Aarhus Byråd og blev offentliggjort den 9. april.
Undersøgelsen omhandler 21 personalesager i kommunens afdeling for Teknik og Miljø og er udarbejdet af Advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten. Rapporten var den foreløbige kulmination på “skandalesagen i Aarhus”, som startede i oktober 2016, da Århus Stiftstidende begyndte at afdække en række uregelmæssigheder i kommunens tekniske forvaltning.
I en række artikler afslørede avisen ulovligheder, bestikkelse, nepotisme og en syg arbejdskultur med mobning, forfølgelse og i sidste ende fyringer. Artiklerne førte blandt andet til, at en forvaltninschef blev bortvist og meldt til politiet, direktøren for Teknik og Miljø blev fyret, og der blev givet en række påtaler til forskellige ledere.
I juni sidste år besluttede Aarhus Byråd efter en langstrakt proces, hvor flertallet i lang tid havde afvist, at der var noget at komme efter, at en række fyringer i byens afdeling for Teknik og Miljø skulle revurderes. Advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten blev hyret til at lave en undersøgelse, som skulle omfatte tidligere eller nuværende kommunalt ansatte, som følte sig dårligt behandlet.
>> LÆS OGSÅ: Svindel, systemmobning og fyringer