Flere virksomheder bekæmper mobning – men der er stadig “lang vej igen”
Flere virksomheder bekæmper mobning – men der er stadig “lang vej igen”
På de danske arbejdspladser er man blevet mere bevidste om at gøre noget ved mobning af ansatte. Det gælder både forebyggelse og indsatser, hvis mobning allerede forekommer. Men niveauet er slet ikke godt nok endnu, mener formand for antimobbe-forening.
Det er positivt, at flere virksomheder melder sig ind i kampen mod mobning på arbejdspladsen, mener ledende psykolog ved Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital, Karen Brask.
Hun hæfter sig dog ved, at virksomhederne i gennemsnit kun i ringe grad eller i nogen grad har indført konkrete tiltag mod mobning.
– Her må vi gå ud fra, at virksomhederne har oplevet mobning som et problem, men at de har haft svært ved at håndtere det. Selvfølgelig kunne vi alle ønske, at der ‘i høj grad’ var konkrete indsatser omkring mobning, men det er et langt sejt træk, siger Karen Brask til Avisen.dk.
Den største stigning er sket på de små virksomheder, mens der er sket en mindre stigning hos de mellemstore og store virksomheder.
Godt, men ikke godt nok
Hos Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak er man fint tilfreds med, at kurven er opadgående.
– Det glæder mig, at der er en stigende tendens til at interessere sig for det og gøre en indsats på området. Men det her er en lang proces, så alle gode kræfter, der går forrest, kan jeg kun støtte op om, siger formand Gitte Strandgaard til Avisen.dk.
Men ifølge Gitte Strandgaard er vi slet ikke i mål, og der er stadigvæk ‘lang vej igen’. Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak får op mod tre henvendelser hver uge fra personer, der oplever store problemer på arbejdspladsen med relation til det psykiske arbejdsmiljø.